Liu Xiang na Azijskom atletskom prvenstvu

Radiosarajevo.ba
Liu Xiang na Azijskom atletskom prvenstvu

Olimpijski pobjednik na 110m s preponama, Kinez Liu Xiang, trčati će idućeg mjeseca na Azijskom atletskom prvenstvu koje se održava u japanskom Kobeu, obavijestili su organizatori.

Xiang još uvijek traži pravu formu, koja mu je donijela zlato na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, nakon operacije Ahilove tetive zbog koje je bio udaljen sa staze na duge dvije godine. Iako je prekinuo niz od 18 uzastopnih pobjeda Davida Olivera prošlog mjeseca u Šangaju, već je početkom ovog mjeseca situacija bila obrnuta kada je Amerikanac uzvratio istom mjerom na domaćem terenu.

Kinez će preskočiti europski dio sezone da bi se što bolje pripremio za Svjetsko prvenstvo u Daeguu (Južna Koreja) koje se održava u kolovozu. Odluka je takva zbog opreza da se ponovo ne ozljedi, jer su konačni cilj Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Xiang će predvoditi atletičare iz 40 zemalja diljem Azije koji će se od 7. do 10. jula takmičiti u jugozapadnom japanskom gradu Kobeu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije