Lijepe vijesti: Japanska ambasada donirala opremu za džudo klub 'Student'

1
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti: Japanska ambasada donirala opremu za džudo klub 'Student'
Foto: Japanska ambasada / Primopredaja opreme za džudo klub ‘’Student’’

Ambasador Kinefuchi u utorak, 2. jula, prisustvovao je ceremoniji primopredaje opreme džudo
klubu "Student".

Ambasador Kinefuchi je istakao kako se nada da će ova donacija biti od velikog značaja za članove džudo kluba Student, kao i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja UNSA te da će doprinijeti daljoj popularizaciji japanskih borilačkih vještina u BiH i da će se još veći broj ljudi u budućnosti baviti džudom.

Također je istakao da ova donacija predstavlja nastavak dobrih bilateralnih odnosa između Japana i BiH. Predsjednik džudo kluba "Student", Rasim Lakota je iskoristio priliku da se zahvali narodu Japana na ovoj donaciji te istakao da će ova donacija doprinijeti popularizaciji džuda u BiH i omogućiti sportistima vrhunske uslove za trening, a koji će na taj način imati bolje uslove za osvajanje medalja za raznih takmičenja.

Lijepa vijest: Tuzlanski aerodrom pregovara sa dvije kompanije

Lijepa vijest: Tuzlanski aerodrom pregovara sa dvije kompanije

Trener u klubu "Student" i profesor na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja UNSA Amel Mekić, poručio je članovima i članicama kluba da vjeruju u svoje snove na putu ostvarenje uspjeha i osvajanja medalja.

Putem projekta "Projekat nabavke opreme za džudo klub Student", Japan je odobrio 20,584 eura (približno 40.260 KM) za opremanje prostorija džudo kluba Student neophodnom opremom za treniranje. Očekuje se da će godišnje više od 660 osoba imati korist od ove donacije.

Primopredaja opreme za džudo klub  ‘’Student’’

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije