Leptiri bez krila su ponos BiH! Ismail Barlov (12) ispunio normu za Paraolimpijadu u Parizu

0
Radiosarajevo.ba
Leptiri bez krila su ponos BiH! Ismail Barlov (12) ispunio normu za Paraolimpijadu u Parizu
Foto: Facebook / Ismail Barlov i Ismail Zulfić

Ismail Barlov, sa svega 12 godina, postao je prvi sportista iz Bosne i Hercegovine sa isplivanom A normom za Paraolimpijske igre u Parizu naredne godine.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva u subotu je u Limožu na takmičenju Svjetske paraplivačke serije isplivao do srebrne medalje i rezultata vrijednog vize za Pariz u disciplini 50 metara prsno.

Uspjeh je upotpunio i A normom u istoj disciplini za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u augustu ove godine u Mančesteru.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Dan ranije na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limožu Ismail Barlov je isplivao i A normu za Svjetsko prvenstvo u Mančesteru u disciplini 150 metara miks.

“U Limožu je ispisana nova stranica historije bh. sporta. Bosna i Hercegovine ima prvog sportistu s A normom za Paraolimpijske igre u Parizu. Godine truda, odricanja i rada dobile su u subotu u Limožu svoj pečat. Teško je opisati emocije i sreću u ovim trenucima.

ISMAIL BARLOV je upravo postao PRVI parasportista u Bosni i Hercegovini sa ostvarenom A normom za Paraolimpijske igre u...

Objavljuje Plivački KLUB SPIDSubota, 27. svibnja 2023.

Čestitam Ismailu Barlovu na vrhunskom rezultatu, ali i svim trenerima koji su ugradili dio sebe u njegovu još uvijek kratku, ali sasvim sigurno blistavu karijeru.

Zasluge pripadaju kolegama i kolegicama trenerima Plivačkog kluba SPID, Ildi Kukuruzović, Adiru Malićbegoviću, Đeneti Boji, Tariku Kurtanoviću, Azri Rebronji, Amri Arapović… Idemo dalje. Ponosni smo“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine i šef stručnog štaba Plivačkog kluba SPID Sarajevo.

Na mitingu u Limožu još jedan odličan nastup imao je i bh. reprezentativac Ismail Zulfić koji je u seniorskom A finalu zauzeo osmo mjesto u disciplini 50 leđa, dok je u konkurenciji juniora bio trećeplasirani.

Dvanaestogodišnjak Ismail Barlov isplivao normu za Pariz   Ismail Barlov, sa svega 12 godina, postao je prvi sportista...

Objavljuje Plivački KLUB SPIDSubota, 27. svibnja 2023.

Ismail Zulfić je tako potvrdio dobru formu s mitinga Svjetske serije održanog prošlog mjeseca u Italiji, gdje je osvojio prvu historijsku medalju za Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju, okitivši se tada bronzom. Takmičenje u Limožu završava se u nedelju (28. maja) kada će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin, prenosi scsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije