Legendarni Mark Williams stigao u Sarajevo: 'Organizacija sjajna. Stresno je gledati sina'

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni Mark Williams stigao u Sarajevo: 'Organizacija sjajna. Stresno je gledati sina'
Foto: EBSA / Mark Williams

Legendarni igrač snookera Mark Williams stigao je u Sarajevo povodom Europskog prvenstva koja se održava u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevu se održava Europskog seniorskog amaterskog prvenstvo u snookeru, a pored nejga igraju se U-14, U-16 i U-21 takmičenja.

Ovaj tip događaja je prvi u regionu te je pokazatelj napretka snookera u Bosni i Hercegovini.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Jedan od najboljih igrača u snookeru Mark Williams stigao je u glavni grad BiH kako bi ispratio svog 11-godišnjeg sina Joela koji će se takmičiti u najnižoj kategoriji.

Williams je naglasio da su se ljud potrudili oko organizacije ovog takmičenja te da mu je veoma uzbudljivo i stresno pratiti sina.

Three time World Champion Mark Williams with his son Joel. Mark and his family are here in Sarajevo supporting Joel who plays in the 2024 European U16 Snooker Championships.

Posted by European Billiards and Snooker Association on Monday, March 11, 2024

"Ovdje je vrlo lijepa postavka i organizacija. Ovo je velika dvorana koja ima mnogo stolova. Veoma je dobro. Joelu se veoma sviđa igrati u ovakvom ambijentu. Da budem iskren, za njega je prerano da dođe i igra na ovakvim turnirima. Vjerovatno još uvijek nije dovoljno dobar za to, ali on to voli jer su njegovi prijatelji tu. Prvi meč je izgubio na posljednjoj crnoj kugli. Dovoljno je dobar da osvaja frameove i želi biti uz prijatelje na turnirima kakve igra i kod kuće.

Ja sam dobro zabavljam. Lijepo je doći, ali kad gledam sina kako igra, gore mi je nego kada sam ja  igrao. Teže mi je gledati. Osjećam se nervoznije kada ga gledam. Vidiš poteze koje bi ti igrao, a ništa ne možeš učiniti po tom pitanju", objasnio je Williams za zvaničnu stranicu Evropske bilijar i snooker asocijacije.

"Trostruki prvak je naglasio da je organizacija tunira bolja nego kada je on igrao te da je uključeno mnogo više država u ovo takmičenje.

WPBSA Q Tour Global Playoff hopefuls Rory McLeod and former EBSA European Champion Harvey Chandler are welcomed to Sarajevo by EBSA President Maxime Cassis.

Posted by European Billiards and Snooker Association on Sunday, March 10, 2024

Nikada ranije nisam bio u Bosni i Hercegovini kako bih igrao, ali sam sada tu kako bih gledao svog 11-godišnjeg sina. Bio sam i u Bugarskoj, gledao ostale i pogledajte, to su mjesta širom svijeta", rekao je.

Velšanin je na kraju istakao da mu je drago što se turnir igra na jednom mjestu tako da se ne mora niko ići negdje drugo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije