Larisa Cerić treća na rang listi najboljih džudistkinja svijeta

Fena
Larisa Cerić treća na rang listi najboljih džudistkinja svijeta
/ Larisa Cerić (Foto: Fena)
Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić zauzima treće mjesto na novoj rang listi Međunarodne džudo federacije (IJF) u kategoriji +78 kg.

Najbolja bh. džudistkinja je nakon posljednjih uspjeha na međunarodnoj sceni na listi napredovala četiri pozicije.

Prve dvije pozicije ostale su nepromijenjene. Prva je Kubanka Idalys Ortiz, a drugoplasirana Turkinja Kayra Sayit.

Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kg zauzima 19. mjesto, što je za dvije pozicije bolje nego na prethodnoj listi.

Larisa Cerić rođena je 26. januara 1991. godine u Travniku, gdje je naučila prve džudo poteze. Posljednjih nekoliko godina članica je Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, gdje radi pod stručnim nadzorom Branislava Crnogorca, jednog od najzaslužnijih za uspjehe i napredak u njenoj karijeri.

Danas je vodeće ime na tatamiju ne samo u BiH već Europi i svijetu, a u godini na izmaku samo je potvrdila primat najbolje.

Dvostruko nagrađivana najbolja sportistkinja u najrelevantnijem izboru sportiste u Bosni i Hercegovini (2009. i 2010) i ove godine je opravdala očekivanja. Na putu do uspjeha nije je spriječila ni povreda koljena, operacija i jednogodišnja pauza.

U kategoriji +78 kg ostvarila je četiri pobjede te došla do zlatne medalje. Sve uspjehe naše najbolje džudistkinje prepoznao je stručni žiri Izbora najboljih sportista BiH, te se njeno ime ponovo nalazi među najuspješnijim sportistima i kandidatkinjama za laskavo priznanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije