Kvalifikacije u Bakuu: Fetahović na korak do plasmana na Olimpijske igre

Fena
Kvalifikacije u Bakuu: Fetahović na korak do plasmana na Olimpijske igre
/ Adem Fetahović (u sredini) s trenerima, Foto: Fena
Bosanskohercegovački bokser Adem Fetahović plasirao se u četvrtfinale kvalifikacije za Olimpijske igre, na takmičenju koje se održava u Bakuu.

Fetahović je u trećem kolu velter kategorije (do 69 kg) pobijedio Albanca Albana Beqirija jednoglasnom odlukom sudija 3:0 i tako došao na korak do plasmana na olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Mladom bh. bokseru potrebna je još jedna pobjeda za podvig, a u narednom meču sastaje se s Bjelorusom Kastraminom.

"Dao sam sve od sebe i sve tri runde dobio maksimalnim brojem bodova. Borbe su bile dobre, protivnici odlični, ali sam na kraju uspio doći pred cilj", kazao je Fetahović.

Priliku za plasman među osam najboljih ima i Džemal Bošnjak koji se sutra sastaje s Albancem Marinajom u poluteškoj kategoriji (do 81 kg).

"Spreman sam. Dat ću sve od sebe da u narednom meču pobijedim predstavnika Albanije i približim se plasmanu na olimpijske igre", rekao je Bošnjak.

Na svjetskim kvalifikacijama u Bakuu, koji su posljednja šansa za plasman u Rio, nastupa 425 boksera iz 108 zemalja.

Plasman na OI izborit će po pet najboljih boksera iz svake ketegorije, osim teške i superteške u kojoj će se plasirati samo šampioni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije