Ko je bacio 'sihire na orlove': Sportisti Srbije sigurni da ih je neko prokleo

Radiosarajevo.ba
Ko je bacio 'sihire na orlove': Sportisti Srbije sigurni da ih je neko prokleo
/ Foto: Olimpijski komitet Srbije
Dok u Srbiji traje rasprava ko je kriv zašto sportisti iz ove zemlje još nemaju nijednu medalju na Olimpijskim igrama nastavljaju se porazi "orlova" u Rio de Janeiru.

Svjetlo na kraju tunela su pobjede košarkašica i vaterpolista te minimalan poraz košarkaša od SAD, pri čemu sve tri selekcije još imaju šansi da ostanu u borbi za medalju.

No, kad je o medaljama riječ, i nakon sedmog dana vitrina sportista Srbije je prazna. Naročito su razočarali strijelci koji misle da njihovi neuspjesi nemaju veze samo sa sportom.

"Imam osjećaj kao da nas je neko prokleo! Među nama u Olimpijskom selu zavladala je loša atmosfera, ne zbog loših odnosa već zbog loših rezultata", kaže Ivana Maksimović koja je prije četiri godine u Londonu osvojila srebrenu medalju.

S njom se slaže najbolji srpski strijelac Stevan Pletikosić koji nije uspio izboriti finale u disciplini 50 metara puška ležeći, iako je četvrti na svjetskoj rang-listi.

"Zla kob se nadvila nad našom ekipom. Nikako nisam mogao da uđem u pravi ritam, ne znam šta se ovo ovde dešava. Počeo sam takmičenje veoma čudno i nerazumljivo sam gađao, poslije sam se konsolidovao, ali to nije bilo dovoljno", zaključio je Pletikosić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije