Kličko odbranio naslov tehničkim nokautom

Radiosarajevo.ba
Kličko odbranio naslov tehničkim nokautom

Razočaranje za 19.000 ljubitelja boksa u kelnskoj Lanxess-Areni: pri kraju prve runde meča za naslov teškaškog prvaka svijeta po WBC-verziji Odlanier Solis povrijedio se i poklonio pobjedu Vitaliju Kličku.

Nakon jedne nespretne kretnje na prstima propalo je lijevo koljeno 30-godišnjeg Kubanca, a pri padu je Solis moguće povrijedio i koljeno druge noge, jer se za njega uhvatio prije. Nakon što se pridigao Kubanac nije mogao stati čvrsto na noge i sucu u ringu Joseu Guadalupeu nije preostalo ništa drugo nego prekinuti meč sa samim istekom vremena prve runde.

Dok su iz Kubančevog ugla pomagali Solisu posjesti ga na stolac, 39-godišnji je branitelj naslova bijesan pokušao nasrnuti na suparnika, očito smatrajući da je Solis odglumio povredu. U nepromišljenom ga je potezu spriječio brat Vladimir koji je skočio u ring i obuzdao starijeg brata.

Do trenutka povrede Solis se držao ravnopravno. Premda je Kličko imao inicijativu, Kubanac je nagovještavao da ga može ugroziti iz kontranapada.

 

Kličko je tako odbranio naslov prvaka 42. pobjedom u svojem 44. meču. Bila je ovo njegova 14. borba za svjetskog prvaka. Njegov je izazivač, olimpijski pobjednik iz Atene 2004. godine i trostruki svjetski amaterski prvak, upisao prvi profesionalni poraz nakon dosadašnjih 17 uzastopnih pobjeda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije