Kickboks i MMA spektakl u 2020: BiH i Sarajevo ponovo će biti centar svijeta

A. S.
Kickboks i MMA spektakl u 2020: BiH i Sarajevo ponovo će biti centar svijeta
Radiosarajevo.ba / Dževad Poturak i Adnan Redžović pred novim velikim izazovom

Bosna i Hercegovina i Sarajevo ponovo su dobili organizaciju borilačke manifestacije King of Kings, jedinstvenog sportskog događaja u regionu, koji će prema riječima najboljeg bh. kickboksera Dževada Poturka pratiti 122 TV kuće iz cijelog svijeta.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je i sam Poturak, koji je sa svojim timom uspješnih ljudi tokom ljeta na Ilidži organizirao ovu uglednu sportsku manifestaciju. 

Bravoooooo, šampione: Dževad Poturak novi KOK prvak Europe

Naš najbolji K1 borac Dževad Poturak - BH MACHINE, večeras je u fantastičnoj atmosferi na borilačkom spektaklu King od Kings u hotelu Hills na Ilidži, osvojio titulu KOK prvaka Europe u superteškoj kategoriji. Poturak je bio bolji od Albanca Dritan Barjamaja. Albanac je predao našem borcu u drugoj rundi meča.

"Spektakl će se održati 3. jula u hotelu Hills na Ilidži. Očekujemo mnogo dobrih mečeva. U meni još ima snage da nosim zastavu Bosne i Hercegovine", kazao je Poturak za Radiosarajevo.ba.

Poturak je za juli najavljuje podizanje ljestvice u odnosu na prošlogodišnji spektakl, kako organizacijski tako i kvalitetom boraca.

"Sve ću organizirati, a uz to i pobijediti. već sada najavljujem pravi show", dodao je Poturak, koji je rođen je 20. septembra 1977. godine u Sarajevu.

Dževad je u 92 mečeva ostvario je 55 pobjede (34 nokaut) i dva remija. Pod zastavom BiH nastupao je na svim kontinentima, a borio se protiv velikog broja svjetskih velikana.

"Očekujem da mi poldršku daju Peter Aerts, Ernesto Hoost, Zijo Poljo, Daniel Ghita i mnogi drugi šampioni.  Oni će biti moji gosti, koji će se osim dobrih borbi imati priliku da se druže sa prijateljima Kickboksa i MMA", dodao je Portuak za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije