Kerronu Clementu zlato nakon osam godina

Fena
Kerronu Clementu zlato nakon osam godina
Amerikanac Kerron Clement (32) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u utrci na 400 metara s preponama u Rio de Janeiru.

Clement je u finalu trčao odličnih 47.73 sekundi što je najbolji rezultat sezone na svijetu, srebro je osvojio Kenijac Boniface Mucheru Tumuti sa 47.78, a broncu Yasmani Copello za Tursku sa 47.92.

Koliko je kvalitetna bila finalna utrka pokazuje kako je u njoj postavljeno pet najboljih rezultata sezone, četvrti Irac Thomas Barr je trčao 47.97, a peti Jamajčanin Annsert Whyte 48.07, dok je dosadašnji najbolji rezultat bio 48.10 Amerikanca Johnnyja Dutcha. Usto, glavni favorit za naslov Portorikanac Javier Culson diskvalificiran je zbog preranog starta.

Za Clementa je ovo treće olimpijsko zlato, nakon dva osvojena u Pekingu 2008., jednoga iz utrke na 400m prepone i jednoga iz štafete na 4x400m. Usto je u karijeri osvajao i dva naslova svjetskog prvaka (2007, 2009).

Prošle je godine na SP u Pekingu bio četvrti, na tom SP je Tumuti bio peti, a Copello šesti. No, osvajači medalja, Kenijac Nicholas Bett, Rus Denis Kudrjavcev i Jeffrey Gibson s Bahama nisu stigli do finala ili nisu niti došli u Rio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije