Kakav šok: McGregor prvi put u karijeri nokautiran

1
Radiosarajevo.ba
Kakav šok: McGregor prvi put u karijeri nokautiran
Foto: Printscreen / McGregor teško poražen

Dustin Poirier nokautirao je Conora McGregora u glavnoj borbi UFC-a 257 u Abu Dhabiju. Irac je doživio prvi poraz u karijeri nokautom i to nakon što je bio dominantan tokom runde i po protiv Diamonda. 

Odmah na početku prve runde Poirier je srušio McGregora na pod, no nije uspio napraviti ništa konkretno. Jedno vrijeme ga je pokušavao izdominirati na tlu, no kada su se ustali uz žicu uslijedilo je nekoliko jakih izmjena ramenima od obojice, piše gol.hr

Nakon isteka druge minute druge runde McGregor je stjerao Poiriera blizu živce i jednim direktom ga pokušao pogoditi. Međutim Poirier je u tom trenutku ispalio middle-kick i na njega vezao desni kroše koji je uzdrmao Irca.

Poirier je to vidio i odmah nasrnuo na McGregora, te ga s idućih 10-ak udaraca oborio na tlo i nokautirao. Na licu McGregora vidjelo se da je uzdrman i da nije u potpunosti priseban. Bio je to njegov prvi poraz nokautom u karijeri, nakon što je prethodna četiri upisao predajom. 

Poirier je tako osvetio poraz od Conora od prije šest godina, kada je Irac slavio nokautom u prvoj rundi. Ovom pobjedom Poirier će sigurno ponovno u borbu za naslov UFC prvaka, no samo je pitanje protiv koga: Charlesa Oliveire ili Justina Gaethjea. 

McGregor je pak nakon meča rekao da je predugo izbivao, ali i da će se ubrzo vratiti u oktogon.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije