Kajak kanu klub Petrinja pobjednik regate na Buškom jezeru

Radiosarajevo.ba
Kajak kanu klub Petrinja pobjednik regate na Buškom jezeru

U organizaciji Kajakaškog saveza Republike Hrvatske, Kajakaškog saveza BiH, Općinskog poglavarstva Tomislavgrad i Sportskog društva Buško blato- Kazaginac te pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ), na Buškom jezeru kod Tomislavgrada od 29. juna do 3. jula održan je Međunarodni kajakaški kamp, Međunarodna kajakaška regata i Prvi otvoreni kup Republike Hrvatske 2013, Kazaginac 2013 za mlađe kategorije. 

Na ovogodišnjoj regati okupilo se oko 150 natjecatelja iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a ukupni pobjednik 13. Međunarodne regate na Buškom jezeru je Kajak kanu klub "Petrinja“ iz Petrinje dok je drugoplasirani Kajak kanu klub "Mračaj“ iz Runovića odnosno treće mjesto je osvojio Kajak kanu klub "Marsonija“ iz Slavonskog Broda, javila je Fena.

Nakon završetka natjecanja, upriličena je svečanost dodjele medalja koje su općinski načelnik te sponzori regate na Buškom jezeru uručili najuspješnijim takmičarima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije