Kad teniseri uskoče u kopačke

Radiosarajevo.ba
Kad teniseri uskoče u kopačke


Svi najbolji svjetski teniseri su u srijedu u Miamiju, gdje je u toku turnir iz Masters serije 1000 na kratko, obukli kopačke i odigrali dobrotvornu nogometnu utkakmicu, gdje su skupljali prihod za pomoć potresima i tsunamijem razrušenom Japanu.

Humanitarnom utakmicom, te večernjom aukcijom koja je uslijedila, teniske su zvijezde u Miamiju prikupile 100.000 američkih dolara.

Nogometnu utakmicu je odigrao sastav brojnih poznatih svjetskih tenisera i Fort Lauderdale Strikersa, tima iz druge Sjeverno-američke lige.

Teniseri, koje je sa kapitenskom trakom predvodio Novak Đoković, inicijator akcije, poraženi su sa 4:2. 

"Skupili smo 15-ak igrača i svaki od njih želio je igrati u napadu. Napravilo nam je to velike probleme uoči meča", prenosi Totalsport Đokovićeve riječi.

Srbijanski teniser je dodao da će i uoči sljedećih turnira teniseri igrati nogometne utakmice u humanitarne svrhe.

"Zbog toga smo u svlačionici raspravljali na koji način poraditi na našoj igri. Nismo uopće vježbali, to nije u redu. Marcos Baghdatis uzeo je olovku i počeo crtati taktiku. Morat ćemo vježbati, a prije svega dogovoriti ko će igrati obranu. Ne mogu sam", kazao je Đoković u šali, a pernio Totalsport.

Od tenisera su još nastupili Nadal, Murray, Verdasco, Ferrer, Nishikori, Lopez, Melzer, Baghdatis, Troicki i Gasquet, a strijelci su za tenisere bili Britanac Murray i Cipranin Baghdatis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije