Jug i Mladost u završnici Eurolige

Radiosarajevo.ba
Jug i Mladost u završnici Eurolige

Hrvatska će imati dva predstavnika u Final Fouru Eurolige koji se ove godine igra u Rijeci. Mladost će za protivnika imati Primorac iz Kotora, dok će Jug igrati protiv Pro Recca.

Jug bolji od Partizana

Dubrovački Jug na svom je plivalištu u Gružu pobijedio beogradski Partizan 11:7 i plasirao se na Final Four Eurolige jer je beogradska momačad u prvoj utakmici slavila sa 11:9.

Partizan se držao tek prvu četvrtinu, koju je Jug dobio sa 3:2, no tada je krenula mala dubrovačka škola vaterpola. U drugoj četvrtini Jug je potpuno razmontirao goste iz Beograda, koji nisu imali lijeka za Azeveda i Dobuda.

Već nakon prve dvije četvrtine Jug je imao prednost 7:4. U trećoj četvrtini domaćini su malo pali, što su Partizanovi igrači iskoristili te smanjili prednost na 9:7.

Uraganskim početkom u posljednjoj četvrtini Jug je razbio i posljednji otpor svojih suparnika i na kraju slavio 11:7. Tako će hrvatski klupski vaterpolo imati dva predstavnika na završnici Eurolige 22. i 23. svibnja u Rijeci.

Mladost stigao -3

Minus od tri pogotka iz prve utakmice četvrtfinala Eurolige u Pireju tjerao je vaterpoliste Mladosti da od samog početka stisnu Olympiacos i pokušaju strpljivom igrom graditi prednost.

Od prve minute Mladost je krenula s fantastičnom obranom i presingom na cijelom bazenu, a u prvoj četvrtini ono što je posebno veselilo trenera Bonačića bio je odličan učinak Mladosti s igračem više, što im je u dosadašnjem dijelu sezone bila slabija strana.

Mladost je nakon dvije četvrtine otišla na odmor sa minimalnim vodstvom 4:3, da bi u trećoj četvrtini igrači trenera Ozrena Bonačića započeli s demoliranjem Olympiacosa.

Ponovno je na djelu bila odlična obrana Žabaca, ali i fantastična realizacija u napadu. Muslim, Babić i Herceg povećali su vodstvo na 7:3, što je pred početak posljednje četvrtine garantiralo prolazak u Final Four. Kako su vaterpolisti Mladosti igrali protiv Olympiacosa u trećoj četvrtini, govori i podatak da gosti nisu mogli postići pogodak ni u trenucima kada su imali dva igrača više.

U posljednjoj četvrtini Mladost je uspjela održati prednost koja ih je odvela do pobjede od 11:6.

"Odigrali smo fantastično. Išao nas je igrač više i sad idemo u Rijeku. Ali na završnicu ne idemo samo nastupiti, već osvojiti", kazao je na kraju utakmice kapetan Mladosti Zdeslav Vrdoljak.

Primorac bolji od Jadrana, Pro Recco prošao Vasasa

Primorac je do završnog turnira stigao preko Jadrana CKB iz Herceg Novog zahvaljujući 9:8 (1-1, 3-2, 2-2, 3-3) pobjedi u uzvratu u Herceg Novom nakon što je prvi dvoboj u Kotoru završio 12:12.

Pro Recco se plasirao u polufinale usprkos 9:10 (2-3, 0-1, 5-3, 2-3) porazu u svom bazenu od mađarskog Vasasa u uzvratu, jer je u prvoj utakmici u Budimpešti slavio sa 11:8.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije