Judisti Bosne najbolji na prvenstvu BiH

Radiosarajevo.ba
Judisti Bosne najbolji na prvenstvu BiH


Judo klub ''Bosna'' Sarajevo je po šesnasti put zaredom potvrdio status najboljeg judo kluba u Bosni i Hercegovini, osvojivši prva mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u judou.

Takmičenje je održano jučer je Sportskoj dvorani u Kiseljaku, a JK ''Bosna'' je trijumfovao u konkurenciji 116 učesnika iz 26 judo klubova iz cijele BiH.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji podijelili su judo klubovi ''Leotar'' Trebinje, ''Randori'' Istočno Sarajevo i ''Borsa'' iz Mostara, dok je u ženskoj konkrenciji drugoplasirani bio ''Famos'' iz Istočnog Sarajeva.

Za najbolje judiste prvenstva proglašeni su Mitar Mrdić (JK Leotar) i Amel Mekić (JK Bosna) u muškoj konkurenciji, te Dea Miletić (JK Bosna) u ženskoj konkurenciji.

Najuspješnija bh. sportašica i judistkinja Larisa Cerić nije nastupila na prvenstvu, ali se njen povratak očekuje u skorije vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije