Bokserski spektakl: U subotu na Wembleyu Joshua protiv Povetkina

Radiosarajevo.ba
Bokserski spektakl: U subotu na Wembleyu Joshua protiv Povetkina
Foto: EPA-EFE / Anthony Joshua

Svjetski prvak u teškoj kategoriji po WBA, WBO i IBF verziji Britanac Anhtony Joshua istaknuo je kako se neće obazirati na prozivke, te je pozvao publiku da ga podrži kao "osobu", prije nego kao boksera.

Ovaj 28-godišnji borac branit će titule prvaka u tri verzije protiv ruskog predstavnika Aleksandera Povetkina na Wembley stadionu u subotu, ali neki navijači su nezadovoljni zbog toga što nije došlo do borbe s prvakom u WBC verziji Deontayom Wilderom.

"Ne mogu zadovoljiti svakoga više, razumijem to i sada je igra moja. Zabavljam se. Imao sam 16 borbi i onda sam se borio za titulu prvaka, proveo sam tri godine u amaterskom boksu i osvojio Olimpijadu, a potom i titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji. I to opet nije dovoljno dobro.

Ili ću postati jači ili će me to izmoriti. Mislim da počinjem jači. Stanite iza mene kao osobe, prije nego kao boksera. Ako me podržavate u kao osobu podršku ću imati čitav život. Kada me podržavate samo zbog boksa onda ste tu samo dok mi ide", rekao je Joshua.

Naredna borba na Wembleyu je zakazana za 13. april, a protivnici Joshue mogli bi biti Wilder ili Tyson Fury.

"U istoj smo diviziji, istoj eri i nema šanse da se nećemo boriti. Ukoliko pobijedim Povetkina za 13. april je zakazana nova borba. Wembley je tu, vrijeme i lokacija, još samo da nađemo ko se želi boriti sa mnom" rekao je Joshua.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije