Jedna od najkontroverznijih F1 trka vožena u Saudijskoj Arabiji, pobijedio Hamilton

1
Radiosarajevo.ba
Jedna od najkontroverznijih F1 trka vožena u Saudijskoj Arabiji, pobijedio Hamilton
Foto: EPA-EFE / Lewis Hamilton slavio u Saudijskoj Arabiji

Lewis Hamilton slavio je u nevjerovatnoj i kontroverznoj trci u Džedi, za Veliku nagradu Saudijske Arabije.

Početak trke obilježila su dva incidenta i dvije crvene zastave. Nakon prvog prekida trke prvo mjesto je imao Verstappen, koji je inače trku startao treći, ali je Nizozemac kažnjen jer je van staze obišao Hamiltona u prvoj krivini.

Nakon sljedećeg starta Ocon je startao prvi, Hamilton drugi, a Verstappen treći, ali Nizozemac fenomenalnim manevrom izbija na prvo mjesto nakon prve dvije krivine, piše portal SC Sport

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

U finišu trke Hamilton napada Verstappena, a potom se dogodio kontakt između njih dvojice, a FIA je odlučila da je Max kriv za taj incident pa mu je naređeno da prepusti poziciju Hamiltonu.

Verstappen to čini na zanimljiv način na startno-ciljnom pravcu, koči ispred Hamiltona, a Britanac se zabija u njega i oštećuje prednje krilo. Potom je dugo vozio Verstappen ispred Hamiltona, a nakon nekoliko krugova mu je opet prepustio prvo mjesto i odmah ga napao i vratio se na lidersku poziciju.

Potom mu je još jednom naređeno da propusti Hamiltona u 44. krugu i tu je bio kraj trke iako je Verstappen imao jedan napad s vanjske strane u prvoj krivini, gdje ga je Hamilton izgurao sa staze. Britanac, naravno, tada nije kažnjen, nego je dobio samo upozorenje….

Hamilton je slavio, Verstappen je drugi i ova dva vozača su potpuno izjednačena pred posljednju trku sezone u Abu Dabiju.

Treći je u Džedi bio Bottas, koji je Ocona pretekao praktično u posljednji sekund, a u top 10 su još završili Ricciardo, Gasly, Leclerc, Sainz, Giovinazzi i Norris.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije