Japan nije odustao od kandidature za OI 2020.

Radiosarajevo.ba
Japan nije odustao od kandidature za OI 2020.


Japan i dalje razmatra mogućnost kandidature za Olimpijske igre 2020. godine unatoč trenutnoj krizi u kojoj se nalazi zemlja nakon razornog potresa, te tsunamija i prijeteće nuklearne katastrofe...

Potvrdio je to u srijedu Japanski olimpijski odbor, demantirajući na taj način raniju izjavu Marija Pescantea. Šef rimske kandidature za OI 2020. je medijima rekao kako mu je japanski veleposlanik u Italiji potvrdio da se njegova zemlja neće utrkivati za Igre.

"Iznenađeni smo Pescanteovim komentarima. Još uvijek razmatramo hoćemo li se kandidirati. Nismo promijenili našu politiku. Održat ćemo strategijski sastanak sljedeći utorak i donijeti konačnu odluku", izjavio je Yasuhiro Nakamori, direktor za međunarodne odnose u Japanskom olimpijskom odboru.

Rim je jedini grad koji je dosad službeno istakao svoju kandidaturu, a osim Japana (vjerojatno Tokio), u utrku za organizaciju Igara do 1. septembra bi se mogli uključiti i Durban, Madrid, Istanbul, Doha, Dubai i Casablanca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije