Iron Puki odgovorio na 'prozivke kolega': "Mogu im samo reći ovo..."

1
Radiosarajevo.ba
Iron Puki odgovorio na 'prozivke kolega': "Mogu im samo reći ovo..."
Foto: PR tim Iron Puki / Edin Puhalo (Iron Puki)

Adnan Redžović, proslavljeni bokser iz Sarajeva, na svom Facebook profilu reagirao je nakon što je postavio snimak boks meča bh. boksera Edina Puhala, alias Iron Puki, koji je odbranio titulu prvaka Evrope u WBA diviziji.

On je sugerirao da je riječ bila o prevari, te je pozvao SIPA-u i FUP da istraže slučaj. O tome više čitajte OVDJE.

"Što se tiče kolega koji me prozivaju posljednjih dana, mogu samo reći da su imali priliku napraviti slične rezultate u svojim karijerama. Međutim, to im baš i nije polazilo za rukom", prokomentirao je danas kratko Iron Puki, najavivši da je počeo pregovore sa Dilanom Prašovićem za revanš meč u Sarajevu

Čudne prakse Tužilaštva BiH: Zašto nema optužnica protiv snajperista i ubica djece Sarajeva?

Čudne prakse Tužilaštva BiH: Zašto nema optužnica protiv snajperista i ubica djece Sarajeva?

"Moja karijera je čista kao suza i nikada u životu niti jednu marku nisam zaradio na nedozvoljen način, a to svi dobro znaju. Za sve u životu sam se morao potruditi i sve, bukvalno, od nule napraviti", dodao je Puhalo.

Podsjetio je na skor (23:1; 22 pobjede od kojih 21 ko), te naglasio kako boksuje "za elitnu svjetsku diviziju WBA i u njoj sam dvostruki prvak Evrope".

"Trenutno sam 7. izazivač za svjetskog prvaka. Jedini poraz u profesionalnoj karijeri zabilježio sam u borbi protiv Dilana Prašovića i to želim ispraviti. Započeli smo pregovore i nadam se da ćemo uspjeti ugovoriti revanš borbu u Sarajevu. Bit će to mega event", poručio je Iron Puki.

Adnan Redžović: 'Pozivam SIPA-u i FUP da se uključe i istraže prevaru'

Adnan Redžović: 'Pozivam SIPA-u i FUP da se uključe i istraže prevaru'

Podsjetimo, Edin Puhalo odbranio je titulu prvaka Europe u elitnoj WBA diviziji, nakon što je nokautirao Francuza Sirila Makiaidija. Na bokserskom spektaklu u njemačkom Baden-Württembergu, Iron Puki je na samom početku treće runde tehničkim nokautom savladao višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija.

Puki je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije