Irma Balijagić-Adler brani titulu 12. feburara

Radiosarajevo.ba
Irma Balijagić-Adler brani titulu 12. feburara


Sportska manifestacija ''Noć profesionalnog boksa'', u organizaciji ZOI '84. i udruženja ''Adler'' bit će održana 12. februara u Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran", ako organizatori na vrijeme prikupe finansijska sredstva.

Jašar je dodao da organizatori do subote moraju pronaći 10.000 KM za karte i kotizaciju za protivnike, u suprotnom do borbi neće doći.

Irma Balijagić-Adler protiv Fatume Zarike

U glavnoj borbi bh. šampionka u perolakoj kategoriji - Irma Balijagić-Adler bi trebala braniti titulu protiv kenijske izazivačice Fatume Zarike, koja je u 26 borbi ostvarila 24 pobjede.

Glavnoj borbi trebale bi prethoditi tri uvodne borbe i muzički program, uz meč superteške kategorije između bh. boksera Memnuna Hadžića i mađarskog borca Ferenca Zaleka.

Irmin trener Jasminko Jašar istakao je da je Irma potpuno spremna za meč, ali da je otežavajuća okolnost Irmin angažman na organizaciji meča i nerazumijevanje sportskih institucija BiH.

''Irma naporno trenira, ali se također mora angažovati na organizacionim poslovima, što je dodatno umara i ometa. Pretežno nailazimo na zatvorena vrata bh. institucija koje se bave sportom, a jedinu pomoć dobijamo od prijatelja bez kojih sigurno do manifestacije ne bi došlo'', objasnio je on

Irma je rekla da će dati sve od sebe da se manifestacija održi da bi dobila šansu da protiv Kenijke odbrani titulu, ali da su neispunjena obećanja dovela u pitanje čitavu stvar.

''Pripreme teku prema planu, ali problem je što sam ja ta koja mora tražiti sponzore i moliti za podršku kucajući na vrata koja su zatvorena. Mnogi su nam obećali pomoći, ali kada je došlo vrijeme da se sredstva uplate rekli su da ipak nemaju para. Ako uskoro ne pronađemo sredstva, manifestacije neće biti'', saopćila je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije