Ilma Kazazić: Nadamo se da će se četverogodišnji trud i rad isplatiti

0
Radiosarajevo.ba
Ilma Kazazić: Nadamo se da će se četverogodišnji trud i rad isplatiti
Foto: Facebook / Ilma Kazazić / Ilma Kazazić i Jovica Goreta brane boje BiH

Na 24. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu, koje će trajati do 13. marta, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će alpski skijaši Ilma Kazazić i Jovica Goreta.

Bh. delegacija broji šest članova, a uz sportiste to su još treneri Nijaz Memić i Lejla Dedović, te ljekar Mirsad Muftić i šef misije Amel Kapo.

lma Kazazić, članica Ski kluba Ilmer iz Sarajeva, prva je paraolimpijka u historiji Bosne i Hercegovine koja je ostvarila olimpijsku normu za nastup na POI u Pjongčangu 2018., na kojim je osvojila 12. mjesto u slalomu i 15. mjesto u veleslalomu.

Šokantna saznanja Slobodana Vaskovića: 'Dodik je spreman na incidente i polako odlazi sa scene'

Šokantna saznanja Slobodana Vaskovića: 'Dodik je spreman na incidente i polako odlazi sa scene'

Na Svjetskom prvenstvu 2019. u Sloveniji osvojila je osmo mjesto. Na svjetskoj rang listi 2019. bila je među top 20 skijašica i jedina je djevojka na zapadnom Balkanu koja skija sa cerebralnom paralizom i takmiči se na međunarodnoj sceni.

“Izuzetno mi je drago što sam došla na Zimske paraolimpijske igre u Peking, u društvo najboljih sportista svijeta, i što imam čast braniti boje svoje domovine. Zajedno sa trenericom Lejlom Dedović, sa kojom sam vrijedno radila u proteklom trenažnom procesu, probala sam veći dio staza Alpskog skijaškog centra. Želim istaći da smo zadovoljne uslovima na stazi i iskreno se nadamo da će se nas četverogodišnji trud i rad isplatiti i da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat za našu Bosnu i Hercegovinu, kaže Kazazić.

Prema njenim riječima, organizacija igara je na vrhunskom nivou.

"Smještaj i hrana su odlični. Sportistima je sve na dohvat ruke, dok su volonteri nasmijani i susretljivi u svakom kontaktu. Nadam se da će tako i ostati do samog zatvaranja igara. Moje iskustvo na najvećim sportskim događajima, poput ovog je veliko, jer iako su mi tek 23 godine, ovo su mi treće olimpijske igre. Dolazim iz olimpijskog grada Sarajeva i dobro razumijem šta je to olimpijski duh, koji su na mene, od malih nogu prenosili moji roditelji. Domaćinima čestitam na besprijekornoj organizaciji i želim im da uspješno dovrše ovaj posao do kraja", zaključila je Ilma, prenosi CRI.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije