I WADA podnijela tužbu protiv Contadorovog pomilovanja

Radiosarajevo.ba
I WADA podnijela tužbu protiv Contadorovog pomilovanja


Oslobađajuće rješenje dopinškog slučaja Alberta Contadora od strane njegova matičnoga, španjolskog saveza (RFEC) nakon Međunarodne biciklističke federacije (UCI) pokušat će osporiti i Svjetska antidopinška agencija (WADA)...

UCI će se žaliti na ukidanje Contadorove suspenzije

Iz WADA-e su priopćili da su u utorak žalbeni zahtjev na RFEC-ovo rješenje poslali na Međunarodni sportski sud u Lausannei. UCI je isto napravio prošle sedmice.

CAS će presudu nastojati donijeti prije početka Tour de Francea, koji počinje drugog srpnja ove godine. U slučaju odbijanja žalbi 28-godišnji će Španjolac imati priliku braniti svoj prošlogodišnji naslov pobjednika na najprestižnijoj svjetskoj utrci, koju je također pobjednički završavao 2007. i 2009. godine.

Pozitivan je pri jednom testiranju na supstancu klenbuterol najbolji biciklist današnjice ispao 21. srpnja. Četiri dana kasnije, prije no što su rezultati testiranja bili poznati, Contador je obranio naslov.

Španjolski savez prihvatio je Contadorovo obrazloženje u obrani: da je zabranjenu supstancu u tijelo unio konzumirajući kontaminirano goveđe meso.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije