Hrvat izgubio na nevjerojatan način, ni sam ne vjeruje šta mu se dogodilo

0
Radiosarajevo.ba
Hrvat izgubio na nevjerojatan način, ni sam ne vjeruje šta mu se dogodilo
Twitter / Božo Starčević

Hrvač Božo Starčević izgubio je u četvrtfinalu kategorije do 77 kilograma grčko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju od Iranca Mohamedalija Geraeija, iako je vodio sve do pet sekundi prije kraja.

Starčević je vodio s 5:3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu.

Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje.

Sudija je prvo pokazao da je Iranac pobijedio sa 7:5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5:5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodove u meču, piše portal Direktno.

"Ja sam vodio i nisam znao koliko je do kraja, a on je napravio jedan nemogući potez. Skočio je, a ja sam ga iskontrolirao i ušao u bacanje. Bio sam siguran da ću dobiti bodove za bacanje, a suci su to bodovali kao njegovo bacanje bez moje kontrole. Njemu su obje noge bile u zraku, a ja, da sam znao koliko je dokraja ostalo vremena, vjerojatno ne bih ušao u bacanje, već bih ostao stajati.

Teoretski, suci su mogli dosuditi meni četiri boda, a njemu dva, a oni su bodove dali samo njemu. Nikad na ovakav način nisam izgubio meč.  Da budem iskren, on je po medaljama puno bolji borac nego ja, ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava, ali danas sam cijeli meč odradio taktički perfektno. Do zadnje dvije sekunde", izjavio je vidno utučeni Starčević, koji sada čeka eventualnu pobjedu Iranca u polufinalu protiv Mađara Lorinza, kako bi dobio priliku ući kroz repasaž u borbu za broncu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije