Hrabre Zmajice hvataju posljednji voz za osminu finala protiv najtežeg protivnika

0
Radiosarajevo.ba
Hrabre Zmajice hvataju posljednji voz za osminu finala protiv najtežeg protivnika
Foto: Eurovolley / Odbojkašice BiH

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petom kolu grupe B Europskog prvenstva igrati protiv Italije. 

U prva četiri kola, naše Zmajice su pobijedile dva meča, a izgubile isto toliko. Posebno je nesretan bio poraz protiv Rumunije u četvrtom kolu, kada smo imali prednost od 2:1 u setovima, ali izgubili 3:2. 

Sada je za naše najbolje odbojkašice situacija dosta komplikovana. Dalje prolaze četiri ekipe iz grupe, a sistem bodovanja je specifičan. Za rezultate od 3:0 i 3:1, pobjednice dobijaju tri poena, a gubitnice ne dobijaju niti jedan. Za rezultat 3:2, pobjednice dobijaju dva poena, a gubitnice jedan. 

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Bosna i Hercegovina trenutno zaostaje poen za Švicarskom, koja će igrati protiv Bugarske u posljednjem kolu. Imajući u vidu da je Italija bez poraza i to bez izgubljenog seta, za nadati se da će Bugarska pobijediti Švicarsku s jednim izgubljenim setom ili bez izgubljenog seta. 

S druge strane, naše Zmajice moraju pobijediti, ili izgubiti 3:2 kako bi se izjednačili po bodovima sa Švicarskom. U tom slučaju, zbog pobjede u međusobnom duelu, Zmajice bi prošle dalje. 

Meč protiv Italije naša ženska odbojkaška reprezentacija igra od 21:00 sat, dok će Švicarska svoj susret protiv Bugarske odigrati od 18:00 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije