Haye: Veselim se dvoboju s velikim dlakavim čudovištem!

Radiosarajevo.ba
Haye: Veselim se dvoboju s velikim dlakavim čudovištem!

FOTO: thesun.co.uk


Britanski bokser David Haye (28) još je jednom pokazao veliku dozu bahatosti i nepoštovanja prema svojim protivnicima. Haye će se 7. novembra boriti protiv svjetskog teškaškog prvaka u WBA verziji Rusa Nikolaja Valujeva, a kako se datum održavanja dvoboja bliži Britanac “podgrijava” atmosferu.

"Veslim se dvoboju s velikim dlakavim čudovištem koje moram nokautirati u novembru. Svi će imati priliku vidjeti kako će jedan maleni dečko pobijediti čovjeka puno većeg od sebe", rekao je 191 centimetar visoki Haye o borbi s 27 centimetara višim protivnikom.

http://www.youtube.com/watch?v=GZ7rw6Ufb3w


Bahati Haye već ima viziju i što će učiniti kada pobijedi Valujeva. To je napad na naslove koje drža ukrajinska braća Kličko, Vladimir i Vitalij (po IBF, WBO, IBO i WBC verziji).

"Sljedeće godine bit ću neosporni svjetski prvak u teškoj kategoriji. Jednom kada pobijedim Valujeva za braću Kličko više nema drugog protivnika osim mene", dodao je bokser koji se već trebao boriti protiv Vladimira Klička 20. juna ove godine u Gelsenkirchenu, ali je radi povrede leđa umjesto Britanca uskočio Uzbekistanac Ruslan Čagajev, koji je na kraju deklasiran i uvjerljivo poražen nokautom u devetoj rundi.

Podsjetimo, uoči te borbe Haye je također “podgrijavao” atmosferu. Osim teškim riječima, Haye je braću Kličko izazvao i grafikom na vlastitoj majici: dok je u desnoj ruci držao odsječenu glavu Vitalija, u lijevoj mu je bila odrubljena glava Vladimira.

Vezano:
Vitali Klitschko WBC pojas brani protiv Arreole
Osveta braće Kličko
Kličko brani naslov na stadionu Schalkea Schalkea

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije