Hamza Turulja dobio diplomatski pasoš

3
Radiosarajevo.ba
Hamza Turulja dobio diplomatski pasoš
Foto: Screenshot/Instagram / Kolaž / Hamza Turulja i diplomatski pasoš

Karate reprezentativac Bosne i Hercegovine i član kluba Okinawa iz Sarajeva Hamza Turulja danas, 11. aprila, preuzeo diplomatski pasoš Bosne i Hercegovine.

Naš najbolji bh. karatista Hamza Turulja se zahvalio izuzetnoj privilegiji i obavezi, a posebno se zahvalio Ministru vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinu Konakoviću.

"Nakon više od 15 godina treniranja, odricanja i borenja za grb Bosne i Hercegovine širom svijeta pripala mi je ogromna čast da dobijem diplomatski pasoš svoje zemlje. Naravno u ovom i svim drugim medaljama i uspjesima nisam bio sam, zahvale pripadaju mojoj porodici, trenerima, sparing partnerima, sponzorima, prijateljima i svima koji me podržavaju na ovom putu.

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Veliko hvala gospodinu ministru Elmedinu Konaković, Ministarstvu vanjskih poslova, Karate savezu Bosne i Hercegovine, koji su me učinili ponosnim Bosancem i Hercegovcem a ja ću se truditi da još puno godina predstavljam i donosim najsjajnije medalje za našu BiH.

Obećavam da ću se kao i do sada iz srca boriti da ostvarim što bolje rezultate i da ću uvijek davati svoj maksimum".

Podsjetimo, diplomatske pasoše su dobili Irfan Peljto, Mirza Bašić, Robert Dacešin, Lejla Njemčević, Mesud Pezer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije