Hadžiahmetović: Zadovoljni smo rezultatima

Radiosarajevo.ba
Hadžiahmetović: Zadovoljni smo rezultatima


Mlade stonoteniske selekcije BiH osvojile su tri bronzane i srebrenu medalju na 19. balkanskom prvenstvu za mlade u Smederevu (Srbija) od 30. juna do 3. jula.

Srebrenu medalju osvojila je bh. juniorka Emina Hadžiahmetović nastupivši u kategoriji miješanih parova s crnogorskim reprezentativcem Irfanom Čekićem.

Juniorska ženska ekipa za koju su nastupale Ajla Kovač, Ivona Baškarad i Emina Hadžiahmetović osvojila je bronzu, kao i ženska kadetska ekipa u sastavu Sanja Milojica i Dženita Salihović, te muška kadetska ekipa u kojoj su nastupali Irhad Bušatlić i Siniša Marčetić.

Hadžiahmetović je kazala danas na konferenciji za medije da je zadovoljna rezultatima,  s obzirom na to da bh. selekcija nema uvjete za rad kao što je to slučaj u drugim balkanskim i evropskim državama.

''Mi smo najmalađa ekipa koja je donijela medalju s Balkanskog prvenstva. Zadovoljni smo rezultatima, s obzirom  na to da treniramo najviše sat i po dnevno, dok stonoteniseri u drugim zemljama dnevno treniraju i do šest sati'', izjavila je Hadžiahmetović.

Stonoteniska reprezentacija BiH trebala bi 15. jula nastupiti na evropskom prvenstvu u ruskom Kazanu, međutim, zbog nedostatka finansijske podrške mladi bh. stonoteniseri na taj put neće krenuti, što će najviše unazaditi Eminu Hadžiahmetović koja je u Rusiji trebala braniti treće mjesto osvojeno u Istanbulu.

Direktor stonoteniske reprezentacije BiH Anes Alić je istakao da je STSBiH u nezavidnoj situaciji jer sredstava za finansiranje takmičenja i putovanja nema.

Alić kaže da je Savez poslao zahtjeve za korištenje kapaciteta Skenderije u reprezentativne svrhe, te da je tražio pomoć od nadležnih institucija da bi mlade selekcije ipak nastupile u Kazanu, ali da pomoći najvjerovatnije neće biti jer nije okončano formiranje vlasti na državnom nivou.

STSBiH apeluje na institucije BiH da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu mladim bh. stonoteniserima da ipak otputuju u Kazan i predstavljaju boje Bosne i Hercegovine u Evropi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije