Hadžiahmetović i Konjić pobjednici Top 8 turnira u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Hadžiahmetović i Konjić pobjednici Top 8 turnira u Sarajevu

U organizaciji Stonoteniskog kluba (STK) ''STENS'' proteklog vikenda održan je Prvi stonoteniski turnir ''Top 8 Bosne i Hercegovine'' za seniore i seniorke.

Na turniru koji je održan u dvorani ''Ramiz Salčin'' nastupila su 32 najbolja igrača u kategorijama A i B, prema postojećoj rang listi, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

U ženskoj konkurenciji kategorije ''A'' prvo mjesto osvojila je Emina Hadžiahmetović iz Stonoteniskog kluba Spin 2012 Sarajevo, druga je bila Belma Bušatlić iz Željezničara, dok je treće mjesto pripalo Miljani Antonić iz Stonoteniskog kluba Prijedor.

Ivona Baškarad iz STK Spin 2012 osvojila je prvo mjesto u ''B'' kategoriji, dok je druga bila Edina Haračič iz STK Bugojno.

U muškoj konkurenciji ''A'' kategorije prvo mjesto osvojio je Edin Konjić iz STK Mladost (Zenica), drugi je bio Feđa Jašarević iz STK Aladža (Sarajevo), dok je treće mjesto pripalo Arminu Aličiću iz STK Mostar.

Mirza Dizdarević iz STK Mladost bio je prvi u ''B'' kategoriji, dok je drugo mjesto pripalo Edinu Kantardžiću iz  STK Aladža.

Po dva prvoplasirana takmičara ''B'' kategorije iz obje konkurencije na idućem ''Top 8'' turniru igrat će u ''A'' kategoriji, dok su po dva najslabija takmičara obje konkurencije ''A'' kategorije ispala u kategoriju ''B''.

Najbolje stonotenisere BiH u martu očekuje državno prvenstvo i drugi ''Top 8 Bosne i Hercegovine'', nakon čega će biti poznat spisak reprezentacije BiH koja će u aprilu otputovati u Japan na svjetsko ekipno prvenstvo, javila je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije