Gay: Nisam razočaran, sezona je duga

Radiosarajevo.ba
Gay: Nisam razočaran, sezona je duga


Steve Mullings, 28-godišnji jamajčanski sprinter, dokazao je na mitingu Dijamantne lige u New Yorku još jednom da se na stotki može uplesti u borbu s najbržim sprinterima današnjice...

Mullings je u subotu pobijedio ispred Amerikanca Tysona Gaya. Po mokroj stazi dvojica su konkurenata otrčala isto vrijeme (10.26 sekundi), ali je fotofiniš bolju reakciju u ciljnoj ravnini pripisao Mullingsu.

Osim mokre podloge, sprinterima je smetao i jak vjetar u prsa koji je puhao brzinom od tri metra u sekundi.

Nakon utrke se više govorilo o lošim vremenskim uvjetima nego o samom trčanju...

"Lijepo je pobijediti, ali neću se uspavati na lovorikama ovog uspjeha. Ne volim trčati po kiši i vjetru, jer to mi stvara teškoće zbog blage astme, koja sve više smeta kako se utrka bliži kraju. Tyson i ja smo gledateljima ponudili šou, ali ono najvažnije je tek pred nama", izjavio je Mullings.

"Nisam razočaran s trčanjem. Vrijeme je bilo kakvo je bilo, puno bolje se i nije moglo. Duga je još sezona, vjerujem kako će ostatak sezone proteći u natjecanjima vrlo visokog profila", rekao je Gay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije