Galina Gumliska nova protivnica Irme Balijagić-Adler

Radiosarajevo.ba
Galina Gumliska nova protivnica Irme Balijagić-Adler

Svjetska prvakinja u u perolakoj kategorija (WIBA asocijacija), i bh. bokserka Irma Balijagić-Adler, nakon nekoliko otkazanih borbi, napokon je dobila protivnicu.

Vezano: Irma Balijagić-Adler ostala bez protivnice

Irma će 4. septembra u Gradskoj areni u Zenici braniti naslov osvojen u decembru prošle godine protiv bugarske prvakinje Galine Gumliske.

Gumliska je do sada četiri puta pokušavala da se domogne titule svjetske prvakinje.

"Tako je odlučila Svjetska bokserka federacija i vjerujemo da će to biti odličan meč za pamćenje. Gumliska je nama odranije, da tako kažem, bila na čekanju, tako da o njoj već imamo određene informacije", rekao je za Dnevni Avaz Jasminko Jašar, trener i menadžer Irme Balijagić-Adler.

"Opet su pro­mi­je­ni­li pro­ti­vni­cu, ali ja se ne­ću pre­da­ti. Oči­to je da im te­ško pa­da što sam odu­ze­la tu ti­tu­lu. Ovim po­ku­ša­va­ju da uti­ču na mo­je ra­spo­lo­že­nje i psi­hu. Sve je to pro­ra­ču­na­to. Ne mo­gu da se po­mi­re s tim da Bo­san­ka no­si ti­tu­lu Svjet­ske prva­ki­nje. Vi­še me ni­šta ne mo­že izne­na­di­ti. Sa­da sam do­bi­la još ve­ću sna­gu i vo­lju za bor­bom ko­ju ću po­ku­ša­ti za­vrši­ti pri­je 10. run­de", rekla je Ba­li­ja­gić u razgovoru za San.

"Moj us­pjeh kri­je se u to­me što u ring uđem slo­bo­dna, bez stra­ha, bez in­for­ma­ci­ja o pro­ti­vni­ci. To, htje­li ili ne, zna iza­zva­ti blo­ka­du u bor­bi, jer on­da vi­še ra­zmiš­ljam o toj su­par­ni­ci ne­go o se­bi. Ja se ba­zi­ram na se­be i svo­ju bor­bu", rekla je Ba­li­ja­gić.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije