Fury je Whyteu izbio zub prilikom nokauta?

0
Radiosarajevo.ba
Fury je Whyteu izbio zub prilikom nokauta?
Foto: Youtube, Top Rank Boxing / Detalj s meča Tyson Fury - Dillian Whyte

Društvenim mrežama je počela kružiti fotografija trenutka u kojemu je Tyson Fury pogodio Dilliana Whytea aperkatom na kojoj izgleda kao da je Dillianu prilikom udarca izbijen zub.

To se također može primijetiti iz usporenih snimki nokauta gdje se jasno vidi kako nešto malo i bijelo leti zrakom nakon udarca, a prve pretpostavke su bile te da se radi o zubu Dilliana Whytea, piše portal Fightsite.hr.

Fury je Whytea zaustavio u posljednjim sekundama 6. runde i time odbranio naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Whyte je nakon preciznog aperkata završio na podu, a iako se uspio ustati prije isteka 10. sekunde sudac je ipak odlučio prekinuti borbu jer je Whyte djelovao prilično uzdrmano i tako ga možda spasio težih povreda.

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Akcija Black Tie 2: Elmedin Konaković reagirao na informaciju da je 20 osoba pušteno na slobodu

Fanovi boksa su uvjereni kako je Dillian osim izgubljenog meča također izgubio i zub, a neki su preko Twittera tvrdili kako je zub pao baš kod njih.

Fury je kasnije rekao kako nije primijetio ništa malo i bijelo kako leti zrakom nakon spomenutog udarca, no bilo bi i nevjerojatno da se bokser može koncentrirati u takvom jednom žaru borbe na bilo šta drugo.

"Da budem iskren, nisam ništa vidio", rekao je Fury.

Tyson se osvrnuo i na svoju karijeru te smatra kako ništa više nema za dokazivati uprkos potencijalnoj borbi za ujedinjenje svih titula.

"20 godina života ostavio sam u boksu, kako u amaterskom tako i u profesionalnom. Mozak mi je bio potresen više puta, bio sam na podu, izrezan, krvario, imao sam teških mečeva, boksao sam po cijelome svijetu."

Fury je objasnio kako mu motiv nije novac i da ga to više ne može natjerati da se nastavi boriti.

"Koliko kamen može krvariti? Dao sam sve od sebe svaki put, ali što je previše je previše. Da mi je do novaca nastavio bih boksati, ali to mi nije važno tako da sam sretan s tom odlukom.

Nikada se nije niti radilo o novcu, ja nisam materijalist. Znam ljude koji imaju jako puno novaca i to im nije donijelo sreću u životu. Novac ne može kupiti sreću. Nije mi do pojasa, niti do naslijeđa, bilo mi je samo do toga da nekoga prebijem i pobijedim."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije