Francuska domaćin Ryder Cupa 2018.

Radiosarajevo.ba
Francuska domaćin Ryder Cupa 2018.

Francuska će 2018. godine biti domaćin Ryder Cupa, takmičenja međunarodnog karaktera u kojem se protiv Sjedinjenih Država svake parne godine natječu najbolji evropski golferi.

Evropski odbor za izbor domaćina Ryder Cupa jednoglasno je između francuske i španjolske kandidature, koje su ušle u užu konkurenciju, izabrao francusku, pa će se tamičenje održati na terenima kompleksa Le Golf National u blizini Pariza. Prijave za ugošćivanje Ryder Cupa predali su i Portugal, Njemačka i Nizozemska, ali na kraju su članovi odbora rekli kako su kod odluke ključni faktor bili već izgrađeni golf-tereni i prigodna infrastruktura.

Posljednji Ryder Cup održan je prošle godine u Newportu u južnom Walesu, a u dvoboju je na kraju slavila reprezentacija Europe s tijesnih 14.5-13.5. Sljedeće godine domaćin natjecanja bit će Medinah Country Club u saveznoj američkoj državi Illinois.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije