FINA suspendovala svjetskog rekordera Ciela

Radiosarajevo.ba
FINA suspendovala svjetskog rekordera Ciela

Međunarodna plivačka federacija (FINA) objavila je kako će privremeno poništiti sve rezultate Brazilca Cesara Ciela Filha, aktualnog svjetskog rekordera na 50 i 100 metara slobodno, koje je postigao od maja ove godine zbog sumnje u korištenje dopinga.

Cielo je zajedno s još trojicom brazilskih plivača, Henriqueom Barbosom, Nicholasom Santosom i Vinciusom Wakedom, bio pozitivan na zabranjenu supstancu furosemid na dopinškoj kontroli obavljenoj 7. maja. Brazilska plivačka federacija  svoj četvorici plivača izdala je tek upozorenje, no FINA se s takvim rješenjem nije složila već ih je suspendirala i slučaj predala Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausanni koji će donijeti konačnu odluku.

Cielo je na posljednjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlato na 50 slobodno i bronzu na 100 slobodno, dok je na Svjetskom prvenstvu u Rimu prije dvije godine osvojio zlatna odličja u tim disciplinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije