Fenomenalni Sean O’Malley se osvetio i odbranio titulu

0
Radiosarajevo.ba
Fenomenalni Sean O’Malley se osvetio i odbranio titulu
Foto: Screenshot/Twitter / Ilustacija/Isječak sa borbe

U nedelju, 10. marta u 4 sata ujutro održao se UFC 299, a glavna borba je bila između Seana O'Malleyja i Marlona Chita Vera.

Sean O'Malley ostao je na tronu i uspješno je odbranio pojas u UFC-ovoj bantam kategoriji. U pet rundi dominirao je protiv Marlona Vere. Osvetio je tako svoj jedini poraz u karijeri koji je doživio upravo od Vere. O'Malley slavio je jednoglasnom sudijskom odlukom.

Strašnim prekidom u drugoj rundi Dustin Poirier slavio je protiv Benoita Saint Denisa. Borba je trajala sedam i pol minuta. Na kraju je Poirier desnom rukom u bradu precizno pogodio Saint Denisa i završio posao. Tako je potvrdio da ga se nakon teškog poraza u prošloj borbi ipak ne treba otpisati.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Michael Page u proteklim godinama bio je jedan od najuzbudljivijih boraca za gledati u Bellatoru. Debitant u UFC-u, Michael Page, slavio je protiv Kevina Hollanda i opravdao je sva očekivanja u toj borbi. Jednoglasnom odlukom sudaca slavio je nakon 15 minuta meča.

Josh Parisian nakon samo 18 sekundi pao je kao 'pokošen' nakon udaraca nove teškaške kubanske senzacije Robelisa Despaignea u preliminarnoj borbi. Tako je ukupno proveo tek 37 sekundi u svoje zadnje četiri borbe. Kubanska zvijer, kako ga mnogi vole nazivati zbog nevjerovatnih atletskih sposobnosti za teškaša, još jednom je i pokazao zašto ga tako vole nazivati.

U velter kategoriji održala se sjajna borba između Gilberta Burnsa i Jacka Della Maddalene. Borba je trajalo skoro cijele tri runde, a na kraju je brutalnim nokautom slavio Della Maddalena u trenutku kada se već mislilo da je podlegao iskustvu Burnsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije