Felix Sturm za Radiosarajevo.ba: Uvijek sam bio Bosanac, to se nikad neće promijeniti

3
A. V.
Felix Sturm za Radiosarajevo.ba: Uvijek sam bio Bosanac, to se nikad neće promijeniti
Foto: Instagram / Adnan Ćatić alias Felix Sturm

Peterostruki svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić (44), alias Felix Sturm, ponovo se vraća u ring.

Bokser bh. porijekla rodom iz Leverkusena će 2. decembra u MHP Areni u Ludwigsburgu odraditi revanš protiv Turčina Sukrua Altayja (38), kojeg je u februaru ove godine pobijedio jednoglasnom odlukom sudija nakon 10 rundi.

Sturm u tom meču zbog snažne prehlade nije mogao pokazati svoje pravo lice, ali se odlučio boriti jer nije želio razočarati svoje mnogobrojne fanove.

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

SIPA u Sarajevu uhapsila državljanina Finske, za njim bila raspisana Interpolova potjernica

Sada se nalazi u odličnom fizičkom stanju i s velikim optimizmom očekuje nadolazeći izazov.

Svoj povratnički meč najavio je za portal Radiosarajevo.ba.

"Prošli put sam bio bolestan. Imao sam bronhitis i nisam pokazao pravog sebe. Zato sam odlučio da ponovo boksujem. Očekujem isti konačni ishod, samo da ja budem dosta bolji nego prošli put", rekao je Sturm za portal Radiosarajevo.ba.

Kako je rekao, protivnika je detaljno analizirao sa svojim timom i spreman je na svaku opciju.

"On će vjerovatno isto probati kao prošli put. Nije neki tehničar, ali napada i zna pogoditi iz kontre. Pripremali smo se za to. Ja sam spreman da odradim svih 10 rundi, bez ikakvih problema", naglasio je Sturm.

Velika prednost za Sturma bit će podrška Bosanaca i Hercegovaca, koji ga podržavaju u velikom broju na svakom meču.

"Očekujemo punu dvoranu. Bit će tu dosta naših navijača i zemljaka, koji me uvijek podržavaju. Veliki broj ljudi je najavio dolazak i bit će sigurno sjajna atmosfera. Zahvalan sam im za podršku sve ove godine", kazao je Sturm.

Osvrnuo se Sturm i na glasinu kako je promijenio svoje ime.

"Ja nikad nisam promijenio svoje rođeno ime, niti ću. Felix Sturm je čisto umjetničko ime, kao i kod drugih sportista ili umjetnika. Adnan Ćatić je uvijek bio Bosanac. Pored njemačkog imam i naš pasoš. Zadnji put sam se odlučio boksovati pod bh. zastavom iako nije bila borba za titulu. Bitno mi je da na kraju svako zna ko sam i šta sam", objasnio je.

O daljnjim planovima kada je njegova karijera u pitanju odlučit će poslije ove borbe.

"Prvo ovo da odradim, onda ćemo vidjeti kako i šta dalje. Ima nekih ponuda, sjest ćemo i vidjeti. Sada sam potpuno fokusiran na meč s Altayjom", dodao je Sturm za Radiosarajevo.ba.

Sturm je u karijeri odradio 53 borbe i upisao je 43 pobjede.

Meč između Sturma i Altayja svi gledatelji u BiH moći će pratiti u direktnom prijenosu na FACE TV u subotu, 2. decembra, od 17:00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije