Federer na Rogers Cupu u Montrealu, stiže i Nadal

Radiosarajevo.ba
Federer na Rogers Cupu u Montrealu, stiže i Nadal

Organizatori Rogers Cupa, kanadskog ATP Masters 1000 turnira koji se ove godine igra u Montrealu, strahovali su da bi najbolji svjetski teniser, Švicarac Roger Federer, mogao propustiti turnir kako bi proveo više vremena sa svojim kćerkicama.

Federerova supruga Miroslava Vavrinec rodila je 23. srpnja dvije blizanke, Charlene Rivu i Mylu Rose. Federer je posljednji nastup imao u Wimbledonu, a povratak je zakazao u Montrealu sljedeće sedmice.

U planovima prvog tenisara svijeta i osvajača 15 Grand Slam turnira ništa se nije promijenilo, Federer je potvrdio svoj nastup na turniru koji je osvojio dva puta, ali oba puta u Torontu. Montreal je propuštao 2001. i 2005. godine, a prije dvije godine je izgubio finale u tie-breaku trećeg seta od Srbina Novaka Đokovića.

Švicarac vjerojatno pamti i poraz u Montrealu u polufinalu 2003. godine od Amerikanca Andyja Roddicka. Tada mu je trebala pobjeda za skok na prvo mjesto rang ljestvice prvi puta u karijeri, no Roddick je uspio ostvariti jednu od ukupno samo dvije pobjede u karijeri protiv ''čarobnjaka iz Basela'', a odigrali su 21 meč.

Federer je do broja 1 stigao u februaru 2004. godine i držao čelnu poziciju sve do 18. augusta prošle godine, kada ga je na tronu smijenio Španac Rafael Nadal. Međutim, Federer je trijumfom na ovogodišnjem Wimbledonu, na kojem Nadal zbog tendinitisa oba koljena nije branio naslov pobjednika, vratio prvo mjesto na ATP ljestvici.

Podsjećamo, Nadal se također vraća tenisu na Rogers Cupu u Montrealu. Bit će to njegov prvi nastup nakon poraza u osmini finala Roland Garrosa od Robina Söderlinga

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije