Federer: Mogu uzeti Roland Garros preko Nadala

Radiosarajevo.ba
Federer: Mogu uzeti Roland Garros preko Nadala

Dva najbolja svjetska tenisera, Rafael Nadal i Roger Federer, još se niti jednom ove sezone nisu sučelili na zemljanoj podlozi. Finale Mastersa u Madridu moglo bi im biti prvo ukoliko, jasno, obojica stignu do završnice.

Sve ovo zapravo je tek zagrijavanje za vrhunac sezone na zemljanoj podlozi; Roland Garros udaljen je manje od dva tjedna. Naslov na zemljanom Grand Slamu jedini je koji nedostaje u riznici švicarskog genijalca, osvajača 13 turnira iz te kategorije.

Opet, naslov na Roland Garrosu već četiri godine osvaja "kralj prašine" Nadal, koji na pariškoj zemlji nikada nije poražen. Tri posljednja puta je do njega došao baš preko Federera prolongirajući mu na taj način san o kompletiranju velike četvorke.

"Ovo je pomalo specifična sezona, nismo još igrali na zemlji. Nadam se da će se to u Madridu promijeniti, ali čak i ukoliko se to ne dogodi neće to biti loše. Drugačije je igrati Roland Garros sa spoznajom da si nekoga već pobijedio taj mjesec", kazao je Federer.

"Mislim da mogu pobijediti Nadala ove godine u Roland Garrosu, zaista se tako osjećam. Taj naslov je, uz povratak titule pobjednika Wimbledona, moj primarni cilj za sezonu", dodao je Federer.

Dodajmo da se Švicarcu ne sviđa ideja organizatora madridskog turnira po kojom bi se mečevi odigravali na zemljanoj podlozi obojanoj u tonove plave boje. Nakon što su pitali Nadala što o tome misli, i Federer se morao izjasniti po tom pitanju:

"Takvo se što nikako ne bi smjelo pitati pojedince, to nas može samo razdvojiti. Odluka za to mora biti jednoglasna, ali ako me već pitate onda ću reći da sam protiv toga. I ne samo ja, crvena zemlja je tradicija."

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije