Federer blizu poraza (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Federer blizu poraza (VIDEO)

Najbolji svjetski teniser Roger Federer teško je slomio otpor 19. igrača svijeta, Španjolca Davida Ferrera, kojeg je svladao 3-6, 6-3, 6-4 nakon jednog sata i 42 minute igre u osmini finala sedmog ATP Masters 1000 turnira sezone koji se igra u Cincinnatiju.

Bio je to deveti susret ovih igrača i deveta pobjeda Federera. Ferrer je uhvatio dva seta, računajući, dakako, i jedan u ovome meču. Mogao je španski teniser ovoga puta imati i puno veći ulov, budući da je u trećem setu poveo sa 3-1. Federer je ipak odmah vratio break zaostatka, a u devetom gemu je još jednim breakom osigurao servis za meč, kojeg je sigurno realizirao. Koliko je to bio izjednačen meč, pokazuje podatak da je Švicarac osvojio 81 poen u meču, a Španjolac samo jedan manje.

Branitelj naslova i pobjednik prošlogotjednog Masters turnira u Montrealu, Britanac Andy Murray, koji je ovoga tjedna po prvi puta u karijeri skočio na drugo mjesto ATP ljestvici, svladao je Čeha Radeka Štepaneka 6-4, 6-1. Protivnik u četvrtfinalu bit će mu ''sretni gubitnik'' iz kvalifikacija, Francuz Julien Benneteau, koji je u tie-breaku trećeg seta svladao Španca Guillerma Garcia-Lopeza.

Nakon gotovo dva sata borbe Rafael Nadal je svladao Francuza Paula - Henrija Mathieua s 7:5, 6:2, te izjavio kako mu je ovo bio najbolji tenis poslije dvomjesečne pauze. Iako meč nije počeo u korist Španca budući da je Methieua napravio break, Nadal se brzo vratio oduzevši mu dvije servis lopte za 7:5.

Nakon toga je počela potpuna dominacija Nadala koji je svom protivniku oduzeo početni udarac i još dva puta na kraju za uvjerljivu pobjedu i plasman u četvrtfinale.

"Počeo sam loše na bekhendu, ali tokom meča sam promijenio stvari i podigao nivo igre. Pri kraju prvog seta sam igrao mnogo bolje, a i u drugom cijelom. Zadovoljan sam plasmanom u četvrtfinale, ali prije svega napretkom u svojoj igri", rekao je Nadal, koji je bliži ponavljanju svog najboljeg rezultata u Cincinnatiju prošle godine.

http://www.youtube.com/watch?v=0NSuQotRjJI

ATP Cincinnati, osmina finala:

Federer (1) – Ferrer 3-6, 6-3, 6-4

Hewitt – Querrey 6-1, 2-6, 6-3

Murray (3) – Štepanek (16) 6-4, 6-1

Benneteau – Garcia-Lopez 4-6, 6-4, 7-6(4)

Simon (9) – Davidenko (8) 6-7(6), 6-4, 6-4

Đoković (4) – Chardy 7-5, 6-3

Berdych – Guccione 6-4, 6-3

Nadal (2) – Mathieu 7-5, 6-2

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije