Fazlija nakon neuspjeha Tatjane osuo paljbu po jednoj osobi: Manipulacije, obmane i laži

2
Radiosarajevo.ba
Fazlija nakon neuspjeha Tatjane osuo paljbu po jednoj osobi: Manipulacije, obmane i laži
Print Screen / nedžad Fazlija i Tatjana Đekanović

Bh. streljačica Tatjana Đekanović osvojila je tek 47. mjesto od ukupno 50 takmičarki u disciplini 10 m vazdušna puška na Olimpijskim igrama u Tokiju, što je svakako razočaravajući rezultat, kako za našu takmičarku tako i za cijeli olimpijski tim.

Nakon ovog rezultata Đekanović, oglasio se nekadašnji olimpijac Nedžad Fazlija koji je istakao kako Tatjana nije kriva što je otišla u lošoj formi.

Fazlija je i ranije tvrdio kako je bh. takmičarka na neregularan način ubačena u olimpijski tim BiH, nauštrb članova SK Sarajevo Nedžada Džankovića i Segmedine Bjelošević koji su imali mnogo bolje rezultate od članice SK Geofon.

Fazlija je na svom FB profilu napisao sljedeće:

"Kad su mene razapinjali, a pritom zaboravljajući 6. mjesto osvojeno u Sidneju, niko me nije branio. Tatjana nije kriva. Svaki sportista želi najbolje. Ostvarila je rezultat u skladu sa trenutnom formom. Kriv je njen bolesno ambiciozni trener, koji je nije pripremio na najbolji način. Krivi su hirovi generalnog sekretara Saveza, manipulacije, obmane i laži o kvalifikacionom sistemu koje je plasirala Upravnom odboru Saveza, OK BIH i sportskoj javnosti, i predsjednik Saveza koji je to sve pustio. Jos ću jednom ponoviti zlonamjerni ljudi su izbacili Nedžad Nećko Džankovižć iz kombinacija za Olimpijadu, a kasnije i Segmedina Bjelošević.

Tatjani gore pomenuti nisu napravili nikakvu uslugu, a njoj je sad najteže.

I nije otišla po nacionalnom ključu, već zbog hirova i bolesnih ambicija pojedinaca.

Da je bilo boljih, bilo je. Da nije trebala ići, nije. Da sad Tatjanu treba sahranjivati, nipošto. Krivci su na drugoj strani, dobro sakriveni od očiju i suda javnosti. Tatjani želim svu sreću u nastavku sportske karijere.

Bez obzira na sve, ne znam, nisam tako odgojen i ne mogu drugačije", napisao je Fazlija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije