Farraru pobjeda za Dan nezavisnosti

Radiosarajevo.ba
Farraru pobjeda za Dan nezavisnosti

Američki bicklist Tyler Farrar proslavio je svoju prvu etapnu pobjedu na Tour de Franceu u trećoj etapi ovogodišnje utrke, vožene po ravnom terenu od Olonne-sur-Mera do Redona u duljini od 198 kilometara.

Vozač Garmin-Cervela, pobjednika na nedjeljnome timskom kronometru, posvetio je sprintom u finišu izborenu pobjedu preminulom belgijskom biciklistu Ericu Weylandtu, smrtno stradalom na ovogodišnjoj Giro d'Italiji. Nakon što je prvi prošao ciljnu ravninu, Farrar je složio prste obiju šaka u oblik duplog W-a.

U završnici je Amerikanac za pola dužine bicikla pobijedio Francuza Romaina Feillua iz Vacansoleila i Španjolaca Josea Joaquina Rojasa iz Movistara.

Na šestom je mjestu utrku završio Norvežanin Thor Hushovd. Također vozač Garmin-Cervela time je obranio vodeće mjesto u ukupnom poretku.

Čak 172 biciklista odvezli su relativno nezahtjevnu utrku u vremenu pobjednika (4h40:21). Španjolac Alberto Contador, dvostruki uzastopni branitelj naslova iz Saxo-Banka, ušao je u cilj 34. po redu, osam mjesta ispred Luksemburžanina Andyja Schlecka, najvećeg mu rivala.

U ukupnom poretku braća Schleck dijele sedmo i osmo mjesto sa samo četiri sekunde zaostatka za Hushovdom. Contador je tek 69. s minutom i 42 sekunde zaostatka.

 

Tour de France, 3. etapa:

1. Farrar (SAD / Garmin-Cervelo) 4h40:21

2. Feillu (Fra / Vacansoleil) +0:00

3. Rojas (Špa / Movistar) +0:00...

Ukupan poredak:

1. Hushovd (Nor / Garmin-Cervelo) 9h46:46

2. Millar (Vbr / Garmin-Cervelo) +0:00

3. Evans (Aus / BMC) +0:01

4. Thomas (Vbr / Sky) +0:04...
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije