Eksperti objasnili zašto je bazen pozelenio – odgovor je prilično gadan

Radiosarajevo.ba
Eksperti objasnili zašto je bazen pozelenio – odgovor je prilično gadan
Prošle noći, kad su milioni ljubitelja Olimpijade počeli da gledaju ženske skokove u vodu, jedan detalj šokirao je javnost.

Naime, olimpijski bazen izgledao je zeleno, skoro otrovno.

 

Bazen u Maria Lenk centru nije bio ove boje u ponedjeljak, pa su i brojne javne ličnosti na društvenim mrežama reagirale s pitanjem – “šta je ovo?!”.

 

Prema pisanju britanskih medija, stručnjaci za održavanje bazena misle da imaju odgovor, a isti je prilično gadan – loša sanitacija (zelena boja je vjerovatno od algi)...što i nije baš dobar način da se započne četvrti dan Olimpijade u Brazilu.

 

Brett Blair, nacionalni menadžer najpoznatiji australske tvrtke u ovom biznisu kazao je kako prosto ne može da vjeruje da se ovo desilo na događaju, kao što su OI: “Gdje je čovjek koji održava bazene? Gdje je?!”.

Njegovo objašnjenje je da je bazen bio prevelik za postojeći sistem filtracije koji nije mogao “izdržati” te je otkazao. Pojedinci su naveli i kako bi razlog mogao biti nedostatak hlora. Kako bilo, očekuje se i formalna izjava Olimpijskog komiteta...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije