Holandija / Edin Branković na Europskom prvenstvu u brzom klizanju

06. 01. 2019. u 13:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, uz podršku Saveza kizačkih sportova BiH i KRK "The One", od 11. do 13. januara će učetvovati na na Europskom prvenstvu u Holandiji.

Branković se trenutno sa reprezentativcima Hrvatske priprema u  Zagrebu, a sa njima će 9. januara otputovati na takmičenje. 

Zbog nedostatka adekvatne podrške i ledene plohe u Sarajevu, naš reprezentativac je prinuđen da pripreme obavlja vani i putuje sam na međunarodna takmičenja. Znajući našu situaciju, mnogi timovi i pojedinci nastoje da nam pomognu, pa će i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, uz našeg reprezentativca na ovom takmičenju, bez naknade, biti poznati belgijski trener Pieter Gysel, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH. 

Bez obzira na okolnosti u Savezu očekuje dobar nastup Brankovića, te da  u konkurenciji najboljih brzoklizača Evrope izbori nastup u finalu. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA