Dževad Poturak u prvom K1 spektaklu u BiH

Radiosarajevo.ba
Dževad Poturak u prvom K1 spektaklu u BiH

U Bosni i Hercegovini će se po prvi put održati jedan K-1 spektakl. K-1 Collizion Fight Night bit će održan 3. jula ove godine u Olimpijskog dvorani Zetra.

Velika imena K-1 sporta po prvi put stižu u Sarajevo, gdje će u ringu pokazati šta donosi jedan od najtežih sportova današnjice. Stefan Leko, Jamess Philips, Roman Kleibl, Raul Catinas, Catalin Morosanu, Tibor Nagy..., imena su koja su već dobro poznata u svijetu ovog sporta, što već samo po sebi garantira spetakl.

Kruna večeri će biti meč između Dževada Poturka, najboljeg bh. K-1 borca i češkog teškaša Petra Vondračeka. Nakon mnoštva borbi na svjetskim ringovima (Italija, Turska, Češka, Rumunija, Hong Kong, Slovačka, Austrija, Holandija, Bjelorusija...), Bh Mashine će nastupiti i na domaćem ringu.

Dževad Poturak je u karijeri ubilježio 44 pobjede i jednu neriješenu borbu u 54 nastupa.

U Zetri će 3. jula, svoje znanje pokazati i Domagoj Ostojić iz Hrvatske, Duško Basrak iz Srbije, kao i bh. borci Muamer Tufekčić i Haris Ćutuk.

Na press konferenciji održanoj u petak u sarajevskom Coloseumu Poturak je najavio pravi spektakl.

"Sarajevska publika zna da ću ja sigurno izvesti neki show, a ja bih ostao tajnovit o detaljima tog showa. Svi znaju da sam proteklih godina ljubio protivnike, češkao ih po glavi i udarao rukavicom po guzici... Do sada me nije skupo koštalo. Nisam otišao na pod zbog svih tih ludorija, a i ovaj put ćemo prirediti spektakl", rekao je najbolji bh. borac.

"U posljednjem meču sam protiv turskog prvaka isto tako napravio spektakl. U jednom momentu, prilikom razmjene udaraca sam lijevu ruku stavio protivniku na glavu, a desnom rukom slao poljupce publici. Jednostavno publika to voli. Neki to kritikuju, ali ja sam takav borac, ja to volim razmjenu udaraca, a to je ono što ću u životu najžešće da pružim 3. jula u Zetri", rekao je novinarima Dževad Poturak.

"Vjerujem da ja i moj tim nećemo dozvoliti te noći da se Vonderček zeza sa nama, nego ćemo bez respekta ući u taj meč i kako mi to kažemo poravnati pod sa Vonderčekom", uvjeren je Sarajlija.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije