Dubrovnik: Održan 5. memorijalni biciklistički ultramaraton

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik: Održan 5. memorijalni biciklistički ultramaraton

Članovi  biciklističke udruge "Brod" vozili su ukupno pet i pol dana krenuvši na put 28. juna s Ovčare, preko Vinkovaca, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Okučana, Novske, Kutine, Popovače, Siska, Petrinje, Gline, Vojnića, Karlovca, Duge Rese, Senja, Starigrad Paklenice, Zadra, Šibenika, Splita, Makarske, Ploča, Stona, Slanog.

Posljednju etapu bicklisti su vozili do Dubrovnika gdje su stigli danas, javlja  Anadolija.

5. Memorijalni biciklistički ultramaraton Ovčara – Dubrovnik za cilj je imala odati počast palim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata u najviše pogođenim dijelovima Hrvatske. Članovi udruge "Brod" komentirali su kako je put bio naporan, ali su poneseni entuzijazmom i svojim ciljem – da se ratno vrijeme ne zaboravi – uspješno savladali ove zahtjevne dionice.

Biciklistička udruga "Brod" ima za cilj promovirati biciklizam kao najjeftinije prijevozno sredstvo koje nam olakšava ulazak u svijet sporta i sportsku rekreaciju, a pored sportskog, rekreativnog i povijesnog cilja 5. Biciklistički Ultramaraton ima za cilj povezati županije panonske i jadranske Hrvatske te potaknuti regionalni razvoj, turizam i suradnju na svim područjima gospodarskog i društvenog života.

Predstavnici TZ grada Dubrovnika dočekali su bicikliste, koji su nakon toga pošli na izlet žičarom na Srđ, te posjetili muzej Domovinskog rata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije