Doping afera: Predsjednik BDB-a objasnio kakvu kaznu može očekivati Adnan Ćatić

Radiosarajevo.ba
Doping afera: Predsjednik BDB-a objasnio kakvu kaznu može očekivati Adnan Ćatić
Arhiv / Adnan Ćatić
Doping afera Adnana Ćatića, alias Felixa Sturma, izaziva pravu pometnju na bokserskoj sceni.

Podsjetimo, nakon borbe za titulu u srednjoj kategoriji protiv Rusa Fedora Chudinova ispostavilo se da je A-uzorak pozitivan na doping-kontroli. Sada se nagađa o nastavku karijere 37-godišnjaka iz Kölna.

Da li je moguće penzionisanje Felix Sturma? Njemački bokser bh. korijena ima 37 godina, tako da svakako neće biti još dugo u ringu. Ipak…

"Ovo ne mora biti kraj njegove karijere. Moći će nastaviti boksovati", rekao je Thomas Pütz, predsjednik Udruženje njemačkih profesionalnih boksera (BDB).

Ipak, Ćatić može računati na suspenziju koja je, prema propisima DBB-a, ograničena na najviše godinu dana. Ta maksimalna kazna odnosi se na namjerno uzimanje dopinga, no Pütz je "siguran da Felix Sturm nije svjesno varao".

Ukoliko DBB prihvatiu opravdanje da je Ćatić uzimao kontaminirane dodatke prehrani ili lijekove za povredu lakta može računati na suspenziju od šest mjeseci.

Predsjednik Udruženje njemačkih profesionalnih boksera objašnjava da Ćatić može očekivati samo suspenziju BDB-a, ali ne i međunarodnih asocijacija. Ipak, ne isključuje mogućnost da ga WBA isključi sa svoje liste, no ponavlja da suspenziju može izreći samo BDB.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije