Dobri rezultati bh. downhill biciklista na međunarodnoj utrci u Baru

Radiosarajevo.ba
Dobri rezultati bh. downhill biciklista na međunarodnoj utrci u Baru
Proteklog vikenda u Baru u Crnoj Gori održana je međunarodna biciklistička utrka u disciplini Downhill (DHI) pod nazivom Sutorman Downhill Race na kojoj je nastupilo oko trideset takmičara.

Pored takmičara iz Crne Gore, na utrci su učestvovali i takmičari iz Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine.

Bosanskohercegovački predstavnici su bili takmičari iz sarajevskog Downhill kluba Savages Crew i to u dvije kategorije, Junior i Masters.

Amar Brdarević je odvezao jako dobru voznju te sa vremenom 4:14 osvojio treće mjesto u kategoriji Juniora i četvrto mjesto u ukupnom plasmanu, dok je Medin Muslić zauzeo visoko drugo mjesto u klasi Masters odvezavši stazu za 4 minute i 21 sekundu.

Bitno je napomenuti da ce građani Sarajeva sličnu utrku moći uzivo pogledati i u svom gradu, tačnije na Trebeviću, gdje Savages Crew 30. juna i 1. jula organizuje međunarodnu downhill utrku TrebaDH 2018.

TrebaDH 2018 će biti vožena u klasi UCI C2 DHI, te biti bodovana kao državno prvenstvo BiH, kup Hrvatske i Balkanski downhill kup.

Organizatori obećavaju dobru zabavu uz veliku dozu adrenalina, cjelodnevni muzički program by DJ Nodi i dosta popratnih sadržja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije