Danas izbor sportiste godine BiH

Radiosarajevo.ba
Danas izbor sportiste godine BiH

U Sarajevu će danas biti održan jubilarni 10. izbor najboljih sportista BiH, u organizaciji 'Nezavisnih novina' i BHRT-a.

Na ovoj manifestaciji biće dodijeljene nagrade u 12 konkurencija, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su organizatori predstavili sadržaj manifestacije.

U konkurenciji za najboljeg sportistu biće dodijeljeno pet nagrada, najbolje sportistkinje (pet), najbolje ekipe (tri), najboljeg trenera (tri), najperspektivnije sportistkinje i sportiste (po jedna), nagrade za fer-plej (jedna) i nagrade za životno djelo - četiri nagrade.

Predviđena je i dodjela jedne nagrade za razvoj sporta u BiH za sportsku ličnost i jedna nagrada za razvoj sporta u BiH za sportski gest. U kategoriji - najbolji sportista u sportu za invalidna lica i najbolja ekipa u sportu za invalidna lica biće uručena po jedna nagrada.

Na manifestaciji će biti dodijeljeno i jedno posthumno priznanje za razvoj sporta.

Stručni žiri, na čelu sa rukometnom legendom Svjetlanom Kitić, do sada je održao tri sjednice u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci. Posljednja sjednica na kojoj će definitivno biti odlučeno kome će pripasti priznanja biće održana dva sata pred samu manifestaciju.

Prošle godine titulu najboljeg sportiste ponio je bh. reprezentativac i napadač Wolfsburga Edin Džeko, a ove godine su kandidati Ratko Varda (košarka), Mitar Mrdić (džudo), Nermin Potur (karate), Damir Džumhur (tenis) i Mario Kojić (biciklizam). Najbolja sportašica u 2009. godini bila je džudistkinja Larisa Cerić koja je i u 2010. u užoj konkurenciji, a pored nje kandidatkinje su Emina Hadžiahmetović (stoni tenis), Dragana Knežević (rukomet), Žana Novaković (skijanje) i Merima Softić (karate).

Kao i prethodnih godina, manifestaciju će direktno prenositi BHT1.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije