Crna Gora protiv Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Crna Gora protiv Hrvatske

Na Svjetskom vaterpolo prvenstvu u Rimu, koje će se održati od 18. jula do 2. avgusta, prvaci Evrope ekipa Crne Gore igraće u skupini B sa Hrvatskom, Brazilom i Kinom, odlučeno je tako ždrijebom u Rimu.

"Skupina nije loša, iako se ne želim opterećivati kojekakvim kalkulacijama. Podosta je nepoznanica u svim reprezentacijama, pa je još rano za prognoze", prvi su dojmovi hrvatskog selektora Ratka Rudića.

"Svakako ćemo učiniti sve da budemo prvi u skupini, ali i rezervni nas put može dovesti do cilja", istakao je Rudić, koji će s hrvatskim igračima u Rimu pokušati postići ono što mu je u Vječnom Gradu 1994. godine već uspjelo s Talijanima - osvojiti svjetsko zlato.

Vaterpolisti Srbije igraće u Grupi C Svjetskog prvenstva sa selekcijama Španije, Australije i Kazahstana.

Izabranici Dejana Udovičića imali su sreće jer kao jedni od nosilaca nisu izvukli Hrvatsku, aktuelnog prvaka svijeta, koji je do titule u Melburnu 2007. godine stigao pobijedivši u polufinalu Srbiju. Hrvati su se našli u drugom "šeširu", pošto je uz Srbiju, Mađarsku i Crnu Goru za nosioca postavljena selekcija SAD, olimpijski vicešampion iz Pekinga i drugoplasirana u Svjetskoj ligi.

"Drago mi je što u grupi imamo dve jake utakmice jer i Španija i Australija imaju kvalitet. Verujem da ćemo i u ovakvoj konkurenciji već dobro poznatih četiri-pet reprezentacija biti u najužem krugu za medalje", rekao je Dejan Udovičić, selektor Srbije.

Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa moraće u baraž, a timovi iz C grupe u toj fazi će se ukrstiti s ekipama iz D grupe, u koju su žrebane SAD, Italija, Makedonija i Rumunija. Grupu A čine Mađarska, Kanada, Njemačka i Južna Afrika, a Grupu B Crna Gora, Hrvatska, Brazil i Kina.

Grupa A
Mađarska, Kanada, Njemačka i Južna Afrika

Grupa B
Crna Gora, Hrvatska, Brazil i Kina.

Grupa C
Srbija, Španija, Australija i Kazahstan

Grupa D
SAD, Italija, Makedonija i Rumunija

Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima biće održano u Rimu od 17. jula do 2. avgusta ove godine. Vaterpolo turnir trajaće od 19. jula do 1. avgusta.

sportal.hr/nezavisne.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije