Contador uoči Gira: Čeka me utrka života

Radiosarajevo.ba
Contador uoči Gira: Čeka me utrka života


S dopinškim skandalom koji mu i dalje visi iznad glave španjolski će biciklist Saxo Banka Alberto Contador u subotu krenuti u prvu ovogodišnju multietapnu utrku, Giro d'Italia...

"Na početku sezone, nakon što sam se konzultirao s ljudima iz tima, odlučili smo se fokusirati baš na ovu utrku. Bit će to najteža utrka u mom životu. Cilj mi je dočekati njezin posljednji dan u ružičastoj, pobjedničkoj majici. Ili barem do samog kraja ostati u konkurenciji za nju", rekao je 28-godišnji Španjolac, inače pobjednik utrke iz 2008. godine.

Utrka oko Italije počinje u subotu timskim kronometrom u Torinu, a završava, nakon 19 odvoženih etapa, pojedinačnim kronometrom u Milanu 25. svibnja.

U nju će Contador ući s dvjema pobjedama na dvjema kraćim utrkama dosad ove godine, na Volti a Catalunya i Vuelti a Murcia. Ući će također i s nerazjašnjenim slučajem pozitivnoga dopinškog nalaza s lanjskog Tour de Francea, tokom kojeg se pokazao pozitivnim na zabranjeno sredstvo klenbuterol.

Premda ga je nacionalni biciklistički savez (RFEC) oslobodio krivnje, na to su rješenje pritužbe uložili iz Međunarodne antidopinške federacije (WADA) i Međunarodne biciklističke federacije (UCI). Međunarodni sportski sud (CAS) trebao bi pravomoćnu odluku donijeti taman uoči početka ovoljetnog izdanja Tour de Francea.

"Radije ne bih mislio o tome. Želim se samo koncentrirati na sportska pitanja. Do saslušanja ima još vremena. Uvjeren sam da će me moj odvjetnički tim uspjeti obraniti i dokazati moju nevinost", zaključuje trostruki pobjednik Tour de Francea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije