Contador oslobođen optužbi za doping

Radiosarajevo.ba
Contador oslobođen optužbi za doping

Španski biciklistički savez oslobodio je optužbi za doping trostrukog pobjednika utrke "Tour de France" Alberta Contadora.

Španski savez prethodno je Contadora kaznio jednogodišnjom suspenzijom, ali je Španac uputio žalbu na tu odluku. Dvadesetosmogodišnji bicikist bio je pod suspenzijom od prošlog augusta, pošto je bio pozitivan na veoma malu količinu 'klenbuterola' tokom prošlogodišnjeg "Toura", na kome je i trijumfovao.

"Dobili smo potvrdu da je istraga završena i da Alberto može ponovo da se takmiči. Pravda je zadovoljena. Međunarodna biciklistička federacija (UCI) će sada prostudirati odluku, a što se naše strane tiče, mi nemamo na šta da se žalimo. Nadamo se da se UCI neće žaliti", rekao je Contadorov advokat Andy Ramos.

Contadorov slučaj sada se vraća Međunarodnoj biciklističkoj federaciji i Svjetskoj anti-doping agenciji, koje imaju mjesec dana da odluče da li će ga predati Sudu za arbitražu u sportu, ako se ne slažu s odlukom Španske biciklističke federacije.

U međuvremenu, Contador će moći da se vrati takmičenjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije